Csepel Szigeti kalandok

Bárány László
Bárány László
Üdvözlök minden horgász társat!

A PECACENTER csapata igyekszik számos új vízterületre eljutni és ott kipróbálni mindazt, ami addig tapasztalatként összegyűlt. Sikerült rábukkannunk egy valódi kis ékszerdobozra. Egy olyan tóra, ami változatos meder alakulataival és áttetsző vizével hamar a szívünkbe lopta magát.

Ez a helyszín Szigetszentmiklóson a Csepel Sziget Horgászegyesület I.számú tava. Az Egyesület 1950-ben alakult Csepel Autó Horgász Egyesület néven. A kezdeti években a horgásztatás az úgynevezett Hinaras tóban indult, amely ma már nem funkcionál horgászható tóként. Az autógyár privatizációjával megszűnt az egyesület háttérbázisa és nevének megváltoztatására került sor. Csepel Sziget Horgász Egyesület néven folytatta tevékenységét.

1960-tól, a kavicsbányászat befejezését követően folyik horgászati tevékenység egyesületi keretek között. A tó nagysága 10,1097 ha, vízmélysége 2,5-7,5 m.

A tó hasznosítási jogát haszonbérlet formában Szigetszentmiklós Város Önkormányzatától 2024 év végéig az egyesület gyakorolja.

Az I.számú tóba 2010-től nagyobb méretű pontyok kerültek betelepítésre. Ez az állomány ma már lehetőséget teremt a bojlis horgászat mind versenyszerű, mind sportjegyes élményekben gazdag űzésére.

Ezen ismeretek szellemében tettük már mi is több alkalommal próbára szerencsénket és tudásunkat ezen a festői tavon.

Lehetőségünk adódott normál hétköznapi peca keretében is letesztelni csalijainkat, valamint részt vevőként és támogatóként a II. Csepel Sziget He Mázli World pontyfogó kupáján is.

Egy legutóbbi itt tartózkodásunkról készült képeken keresztül szeretném bemutatni Nektek, miért is érdemes ide ellátogatni és megtapasztalni azt a csodát, amiben nekünk részünk volt.

A tó végében található egyik stéges állás jutott nekünk, amit hamar birtokba is vettünk és kezdetét vette a lázas kipakolás és a stratégia kidolgozása.

Miután minden bot bevetésre került, mi is kényelembe helyeztük magunkat és beszélgetéssel, valamint a következő órák átgondolásával töltöttük az időt. Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen olyan csodálatos Nők vannak Párként/Társként mellettünk, akik elkísérnek minket ezekre a túrákra, akik kiveszik a részüket a munkából, a halfogás öröméből és, akik elfogadva megszállottságunkat mindenben támogatják azt, hogy mi hódolhassunk szenvedélyünknek.

Ez óriási kincs és ezt a tógazdák is értékelték, ugyanis kedveskedtek a lányoknak egy üveg pálinkával, mely felcímkézve tanúskodik a bátorságukról és a belevalóságukról.

Mivel délután 5 órakor tudtuk elfoglalni helyünket, hamar elérkezett a sötétedés és vele együtt az első kapások is. Először a bal oldali boton jelentkezett egy ifjú pontyocska, akinek szemlátomást nagyon ízlett a felkínált bojli. Méretéhez képest kiválóan küzdött és nagyszerű élményt jelentett a kristály tiszta vízben látni, amint a víz alatt cikázva próbál megszabadulni a horogtól. Próbálkozása azonban eredménytelen maradt és hamarosan bölcsőbe lett fektetve a pöttöm bajszos.

Alig pár perc múlva újabb delikvens érkezett meg az etetésre és szerencsére azt a golyót részesítette előnyben, ami mellett a horog is ott volt. Vehemens kapást követően a várt nagy ellenállás elmaradt, hamar part elé lett terelve a szép kis uszonyos és merítőbe is csusszant első kísérletre egy az előzőnél valamivel már nagyobb ponty.

Ezt követően az éjszaka csendesen telt. Ágyainkba visszahúzódva, mély álomba szenderülve tudtuk kipihenni magunkat valamelyest, ugyanis a jelzők némák maradtak.

Hajnalban újabb adag etetőanyagot kevertünk és juttattunk be, hogy a korán ébredő vagy esetleg tegnap óta az etetést őrző halak találjanak kedvükre való falatokat és minél tovább itt is maradjanak.

Munkálkodásunkat meghálálták barátaink és gyors kapással reagáltak. Finom kapást követően végre komolyabbnak tűnő ellenfél védekezett odalent. Minden trükköt bevetett a rutinos aranyhasú, de sikerült lekövetni mozdulatait és hamarosan ő is a szákban pihegett.

Visszaengedését követően neki láttunk a reggeli elkészítésének. Igazi gasztronómiai élményt sikerült a vízpartra varázsolni és bizony jó alaposan meg is tömtük a hasunkat, hogy legyen energia a nap hátra levő részére.

Jól lakottan és elégedetten dőltünk hátra, várva azt, hogy a halak is megmutassák milyen az mikor igazán étvágyuknál vannak. Azonban jó pár órán keresztül nem sikerült kapásig sem eljutnunk. Nem igazán értettük mi lehet a gond, hiszen a taktika eddig működni, legalábbis beindulni látszott, most mégis csendesen és mozdulatlanul álltak jelzőink.

Kora délután körvonalazódni látszott, hogy mi is az oka az átmeneti sikertelenségnek. Óriási felhők gyülekeztek fölöttünk és bizony hamarosan meg is érkezett belőle egy kiadós égi áldás. Tető alá húzódva vészeltük át a nagy cseppekben érkező esőt és a hozzá társuló viharos szelet. Bíztunk benne, hogy ha már eddig nem zargattak minket a halak, akkor nem pont most fog valaki odalentről bejelentkezni. Szerencsére hamar tovább állt a rossz idő és mi is megúsztuk száraz ruházattal.

A vihar elmúltával egy bátortalanul induló kapás ment át egyre gyorsuló hangjelzésbe. A bevágást követően érezhető volt, hogy szebb darab lesz ez a példány is, így kiélvezve minden pillanatot, féltő óvatossággal fárasztottunk, hogy sikerüljön őkelmét partra hozni. A horog remekül ült a ponty szájának alsó részében, úgyhogy minden igyekezete ellenére a matracon kötött ki és vállalnia kellett a sajtónyilvánosságot és a mérlegelési procedúrát.

A következő érdeklődő megérkezéséig sötétedésig kellett várnunk. Ekkor ejtős kapással adta tudtunkra valaki lentről, hogy a bojli gazdára talált. Újabb finom fárasztás következett, melynek jutalmaként egy nagyszerű kondiban lévő, pocakos ponty siklott a nagy méretű merítőbe. Boldogok voltunk, hogy újabb pár kilóval közelebb kerültünk célunkhoz és a minket megtisztelő nemes ellenfél is sértetlenül távozott a párharcot követően.

Éjjel ismét a pihenésé lett a főszerep, ugyanis uszonyos barátaink úgy gondolták, hogy nem zavarják meg álmainkat és érintetlenül maradtak a felkínált golyók.

Reggel úgy ébredtünk, hogy tudtuk már csak pár óránk van hátra ebből a túrából és meg kell próbálnunk valamit kieszelni, ha szeretnénk még valami sikerélményt bezsebelni. Soha nem szoktuk feladni és most is szerettünk volna tisztesen helyt állni és becsülettel végig küzdeni a maradék időt.

A gondolkodást tett követte és a csalikat frissítve sikerült is becsapnunk egy, a közelben portyázó gyönyörű tövest.

Délben sajnos abba kellett hagynunk a horgászatot és búcsút kellett intenünk a tónak, abban a reményben, hogy még sokszor lehetünk itt vendégek és a tó rutinos lakói is visszavárnak minket. A rövid idő alatt ugyan rekord fogásokkal nem, de élményekkel, barátságokkal és tapasztalatokkal gazdagabbak lettünk.

Köszönjük a lehetőséget. Nagyon jól éreztük magunkat és minden percét élveztük. A következő alkalomra igyekezni fogunk a leszűrt konzekvenciákat hasznosítva érkezni és megpróbálni a mostani eredménynél jobbat elérni.

Nem feltétlenül kell minden esetben óriás halakat fogni mázsa számra ahhoz, hogy felejthetetlen legyen egy-egy horgászat. Most a mi esetünkben is a természet szeretete, a halak védelme és a legyőzött ellenfél maximális tisztelete volt a legfontosabb. Szerencsére meg is követelik, de mi se feledkezzünk meg egy pillanatra sem a kíméletes bánásmódról, hiszen ezek azok a dolgok, amik megalapozhatják a jövő generáció élményekben gazdag horgászati lehetőségeit és számunkra is esélyt kínálnak arra, hogy a jövőben ismét összehozhasson minket a jó szerencse egy igazi matuzsálemmel, akire jó érzés lesz visszagondolni a hideg téli napokon, a róla készült szívmelengető fotót nézegetve.

Utoljára megtekintett
Fogyasztóbarát webáruház

Pecacenter.hu, ha számít a jó ár! - Horgász Webáruház

Magyarországon sok horgász webáruház van, de kevésnél van ennyi akció, kedvezmény és ekkora elköteleződés a vásárlók felé. Minden nap azon dolgozunk, hogy látogatóink minél több horgász illetve kemping felszerelést és kiegészítőt találjanak webáruházunkban, pontos leírással és elérhetőséggel. A Budapesten és gödöllői lakóknak lehetősége van személyes átvételre is, előzetes egyeztetés után.

Oldaltérkép
 • Kezdőlap
 • Termékek
 • Cikkek
 • Versenyek
 • ÁSZF
 • Kapcsolat
 • Bejelentkezés
 • Regisztráció
 • Kapcsolat
  Greksza László
  2100, Gödöllő, Csalogány utca 22/1.
  info@pecacenter.hu
  06308266927
  Hírlevél
  aluflokk.jpg
  aniversum fishing baits.jpg
  arno.jpg
  bag em.jpg
  balaton baits.jpg
  balzer.jpg
  banax.jpg
  bark.jpg
  benzar.jpg
  big.jpg
  carp academy.jpg
  carp expert.jpg
  carp pro.jpg
  carp system.jpg
  carp zoom.jpg
  carp_academy.jpg
  catgear.jpg
  cormoran.jpg
  cralusso.jpg
  czero fishing team.jpg
  d.a.m.jpg
  daiwa.jpg
  deaky.jpg
  delphin.jpg
  demon.jpg
  dragon.jpg
  drennan.jpg
  eagle claw.jpg
  eiger.jpg
  energofish.jpg
  energoteam.jpg
  esp.jpg
  eurocarp.jpg
  eurostar.jpg
  exner.jpg
  extra carp.jpg
  feedermania.jpg
  fin.jpg
  finn.jpg
  fladen.jpg
  fox.jpg
  foxout.jpg
  gamakatsu.jpg
  guru.jpg
  haldorado.jpg
  hansen.jpg
  hayabusa.jpg
  hester.jpg
  hori-ker.jpg
  imax.jpg
  imperial_baits.jpg
  k-karp.jpg
  kamasaki.jpg
  kenart.jpg
  koos.jpg
  korda.jpg
  kryston.jpg
  l&k.jpg
  lineaeffe.jpg
  loomis and franklin.jpg
  mactronic.jpg
  madcat.jpg
  manyfik.jpg
  marukyu.jpg
  maruto.jpg
  meiho.jpg
  mistral.jpg
  mivardi.jpg
  momoi.jpg
  mustad.jpg
  nevis.jpg
  okuma.jpg
  oreel.jpg
  pallatrax.jpg
  pb_products.jpg
  penn.jpg
  preston.jpg
  prologic.jpg
  rapture.jpg
  rod_hutchinson.jpg
  ronthomson.jpg
  ryobi.jpg
  salmo.jpg
  savage.jpg
  sbs.jpg
  scierra.jpg
  sema.jpg
  shimano.jpg
  silstar.jpg
  sonik.jpg
  spinwal.jpg
  spro.jpg
  steg_product.jpg
  taska.jpg
  tf_gear.jpg
  the_one.jpg
  tica.jpg
  top_mix.jpg
  trabucco.jpg
  van den eynde.jpg
  zadravec.jpg
  Készítette: Sugar 2019 / Fish-Fanatic Kft - Minden jog fentartva! - Email: info.sugarweb@gmail.com