A környei tó szépségei

Rohrbacher Ferenc
Rohrbacher Ferenc
Valószínűleg kevesen ismerik, ezért szeretném megismertetni a horgászat kedvelőivel Környe horgásztavát. Az igazat megvallva én sem túlzottan ismerem még, ugyanis nincsen napijegyes horgászati lehetőség. Munkahelyemnek köszönhetően az idei év második felétől viszont végre szerencsét próbálhattam. Az első próbálkozásaim alkalmával minden nap sikerült 1-1 szebb pontyot horogra csalnom, viszont az első vendég érkezése után majdnem minden nap megállt az élet

A napi 1 ponty ellenére nem ment el a kedvem a helytől, mivel ilyen egészséges, gyönyörű halakkal még nem sok tónál találkoztam. Reménykedtem benne, hogy lesznek olyan napok, amikor jobban beindul az élet és több szép példányt is partra tudok csalogatni egy-két fotó erejéig.

Egy hibátlan 10 kg-os környei töves

Hétről-hétre, pihenőnapról pihenőnapra jártam a tóra, hogy a horgomra csalhassak ismét néhány szép halat. Nem történt ez máshogy ezen a héten sem. Péntek reggel, amint hazaértem utolsó éjszakás műszakomból már nyitottam is a szekrényemet, ahol a horgászfelszerelésem pihent. Bepakoltam az autóba, egy gyors bevásárlás és már indultam is ki. A tó furcsa módon még üres volt, ezért el tudtam foglalni eddigi kedvenc helyemet, a vasútállomás felőli oldalon hátul.

A szél igyekezett hátráltatni dobásnál...

...és fárasztásnál is...

...de a botok végül élesítve eddigi kedvenc állásomon

Csalit a legutóbbi szerzeményeimből fűztem fel, gondoltam kipróbálom, hogy jól választottam-e. Egyik horgomnál 20 mm-es BalatonBaits Standard Dumpel Ananászos, másiknál pedig 2 szem 14 mm-es The Gold One Hook Oldódó horogbojli lógott első körben. Ezen kívül 20mm-es Imperial Baits Rambo Elite horogbojlit vittem még magammal.

A három legutóbbi választásom

Miuán a halaknak felkínáltam a reggelit, gondoltam eszem én is egy pár falatot gyorsan. A pontyok ezt nem így képzelték el (szerencsére). Tíz perc sem telt el, de már arra lettem figyelmes, hogy kóstolgatják az ananászos bojlimat. Pár pillanat után a kapásjelző folyamatos csipogása törte meg a csendet. Sajnos az első lehetőségemet elszalasztottam, nem jutottam el a szákolásig. Újra csaliztam, most viszont a Rambo bojlival, megtöltöttem az etetőkosarat és már ment is vissza a szerelék a helyére. Már csak a swinger felrakása volt hátra, mikor a másik jelzőm hirtelen koppant a boton és már füstölt is az orsó. A part előtti 5-10 méteren a sekély víznek köszönhetően nem volt egyszerű a fárasztás és a szákolás, de második vendégemet már sikerült kiemelni egy gyors fotózkodásra. Nem okozott csalódást Környe, ismét egy hibátlan hallal ajándékozott meg. Szerencsémre kellően elfáradt és így könnyedén meg tudtam oldani egyedül is a közös képet.

Első partra terelt barátom a The One bojlira csábult el

A gyors fotót és ellátást követően már engedtem is útjára, hogy dobhassam vissza a szerelékemet, abban bízva, hogy megérkeztek a pontyok az etetésre. Miután végeztem mindennel, megvárták, hogy én is befejezhessem a reggelimet. Fél óra múlva viszont ismételten megtört a csend, újabb orsós kapás. A The One bojli ismét megízlett egy lakónak. Mikor a partra emeltem második halamat, már láttam, hogy eddigi legszebb pontyomat fotózhatom ma. Előfordulhat, hogy másnak nem újdonság, de ilyen csodálatos vörös színben pompázó uszonyokat még nem láttam. Azt hiszem számomra egy örök emlék marad. Úgy éreztem, hogy ha nem is fogok több halat, akkor is egy remek napot zártam.

Gyönyörű színben pompáznak ezek a keverők

Pénteki napom zárásaként délután 3 órakor érkezett az utolsó kapásom, ismételten egy szép töves tette tiszteletét, viszont kicsit tréfásabb kedvű volt, mint előző társai; nem igazán szeretett volna velem közös képet.

A kezdeti nehézségek ellenére azért sikerült egy jobb kép is

Szombaton reggel ismét elindultam a partra, abban bízva, hogy legalább olyan jó napnak nézek elébe, mint pénteken. Szerelékeim vízbe juttatása után pár perccel az első jelentkező már húzta is a The One bojlit. Sajnos nem sikerült kicsalnom a vízből, pár perc után a jó erőben lévő hal leakadt a horgomról. Második kapásom egyből a visszadobás után érkezett is. Hasonló méretű lehetett, mint előző társa, de ismételten nem sikerült szákolnom. Körülbelül 5 perc elteltével egy ejtős kapásra lettem figyelmes. Miközben fárasztottam, másik botomon is megérkezett a hal, szintén ejtőssel. Gyorsan megszákoltam első pontyomat, szájfertőtlenítés, majd engedtem is vissza, hogy a másik jelentkező nehogy meglépjen. Örömmel láttam, hogy van bőséges természetes szaporulata a tónak, mindkét ponty 1-1,5 kiló körül volt. A reggeli nagy lendület után sajnos megállt az élet. A délután folyamán még 1-2 szebb dévérkeszeg jelentkezett, a pontyok elvonultak.

Vasárnap reggel ismét kilátogattam, sajnos nem sok sikerrel. Egy dévér és egy 0,5 kg körüli ponty volt a vendégem. Kapások hiányában volt időm nézelődni, de nagyon úgy tűnt, hogy mindenhol ugyan az volt a helyzet, mint nálam. A tópart már érkezésemkor majdnem tele volt, ennek ellenére a jelzők nem igazán mozgolódtak senkinél. Dél körül majdnem mindenhonnan haza vonultak a horgászok. Egy órakor én is úgy döntöttem, hogy néhány napra elég volt a szélviharból, szép lassan elkezdtem pakolászni, bízva benne, hogy meglep még legalább egy szebb példány, de sajnos nem így történt. Ennek ellenére úgy gondolom ismét egy nagyon jó hétvégében volt részem. Az időjárást elnézve legközelebb már nem tópartra látogatok, célba veszem az „Öreg Hölgyet” és márnáit. Remélem meghoztam egy-két horgász kedvét a környei pontyok felkutatásához. Szép halakat minden horgásztársnak, Görbüljön!

Utoljára megtekintett
Fogyasztóbarát webáruház

Pecacenter.hu, ha számít a jó ár! - Horgász Webáruház

Magyarországon sok horgász webáruház van, de kevésnél van ennyi akció, kedvezmény és ekkora elköteleződés a vásárlók felé. Minden nap azon dolgozunk, hogy látogatóink minél több horgász illetve kemping felszerelést és kiegészítőt találjanak webáruházunkban, pontos leírással és elérhetőséggel. A Budapesten és gödöllői lakóknak lehetősége van személyes átvételre is, előzetes egyeztetés után.

Oldaltérkép
 • Kezdőlap
 • Termékek
 • Cikkek
 • Versenyek
 • ÁSZF
 • Kapcsolat
 • Bejelentkezés
 • Regisztráció
 • Kapcsolat
  Greksza László
  2100, Gödöllő, Csalogány utca 22/1.
  info@pecacenter.hu
  06308266927
  Hírlevél
  aluflokk.jpg
  aniversum fishing baits.jpg
  arno.jpg
  bag em.jpg
  balaton baits.jpg
  balzer.jpg
  banax.jpg
  bark.jpg
  benzar.jpg
  big.jpg
  carp academy.jpg
  carp expert.jpg
  carp pro.jpg
  carp system.jpg
  carp zoom.jpg
  carp_academy.jpg
  catgear.jpg
  cormoran.jpg
  cralusso.jpg
  czero fishing team.jpg
  d.a.m.jpg
  daiwa.jpg
  deaky.jpg
  delphin.jpg
  demon.jpg
  dragon.jpg
  drennan.jpg
  eagle claw.jpg
  eiger.jpg
  energofish.jpg
  energoteam.jpg
  esp.jpg
  eurocarp.jpg
  eurostar.jpg
  exner.jpg
  extra carp.jpg
  feedermania.jpg
  fin.jpg
  finn.jpg
  fladen.jpg
  fox.jpg
  foxout.jpg
  gamakatsu.jpg
  guru.jpg
  haldorado.jpg
  hansen.jpg
  hayabusa.jpg
  hester.jpg
  hori-ker.jpg
  imax.jpg
  imperial_baits.jpg
  k-karp.jpg
  kamasaki.jpg
  kenart.jpg
  koos.jpg
  korda.jpg
  kryston.jpg
  l&k.jpg
  lineaeffe.jpg
  loomis and franklin.jpg
  mactronic.jpg
  madcat.jpg
  manyfik.jpg
  marukyu.jpg
  maruto.jpg
  meiho.jpg
  mistral.jpg
  mivardi.jpg
  momoi.jpg
  mustad.jpg
  nevis.jpg
  okuma.jpg
  oreel.jpg
  pallatrax.jpg
  pb_products.jpg
  penn.jpg
  preston.jpg
  prologic.jpg
  rapture.jpg
  rod_hutchinson.jpg
  ronthomson.jpg
  ryobi.jpg
  salmo.jpg
  savage.jpg
  sbs.jpg
  scierra.jpg
  sema.jpg
  shimano.jpg
  silstar.jpg
  sonik.jpg
  spinwal.jpg
  spro.jpg
  steg_product.jpg
  taska.jpg
  tf_gear.jpg
  the_one.jpg
  tica.jpg
  top_mix.jpg
  trabucco.jpg
  van den eynde.jpg
  zadravec.jpg
  Készítette: Sugar 2019 / Fish-Fanatic Kft - Minden jog fentartva! - Email: info.sugarweb@gmail.com