I. Pecacenter Feeder Verseny

Bárány László
Bárány László
Sok szeretettel köszöntök minden kedves olvasót!Ezúttal nem a saját horgászatomról vagy a Pecacenter csapatának kiemelkedő fogásairól szeretnék Nektek beszámolni, hanem egy számunkra annál is örömtelibb eseményről.

2018.04.14-én, szombaton került megrendezésre Derekegyházán, a frissen debütáló verseny tavon az I. Pecacenter Feeder Verseny.

Hónapokig tartó előkészületek, szervező munka és tárgyalások sorozata előzte meg a rendezvényt, hogy mindent hivatalos formában, ugyanakkor mindenki számára élvezhető kivitelben tudjunk a publikum elé tárni.

Reggel 6 óra 30 percre minden versenyző megjelent a helyszínen a megbeszélteknek megfelelően, így neki láthattunk a vendégek köszöntésének és a szabályok ismertetésének. A megnyitón a tógazda, Sanyi bácsi is tiszteletét tette, aki szintén köszöntötte a lelkes pecásokat és velünk együtt örült a jó időnek és bízott benne, hogy ennek hatására a halak is partnerek lesznek egy felejthetetlen horgászatban és sikeres lebonyolításban.

Ezt követően vendégül láttunk mindenkit egy csésze friss kávéra, hogy a korai ébredést feledtetni tudjuk és az alapvető izgalmat tovább fokozva vághassunk bele a sorsolásba.

A sorsolás rendben lezajlott, mindenki kihúzta a sorszámát, majd néhány csapat fotó elkészültét követően, elfoglalhatták a versenyezők állásaikat.

Nekünk rendezői szemmel nagyon jó érzés volt látni azt, hogy mindenki mennyire sportszerűen, ugyanakkor komolyan állt neki a terep kialakításának. Ez abból is jól lekövethető volt, hogy mire mi körbesétáltunk, hogy mindenkinek megmutogassuk a szaktor határokat, illetve megkérdezzük, hogy bármiben állhatunk-e rendelkezésre, addigra a horgászok egymással egyeztetve korrekten megegyeztek a dobások irányát és távolságát illetően.

8 órakor dudaszó jelezte, hogy meg lehet kezdeni az etetést és a horgászatot. A versenyszabályzat értelmében kizárólag feeder és picker botot lehetett kézbe venni. A végszereléket és a csalit illetően nem tettünk kikötéseket, hogy mindenki kedvenc módszerével és legjobb belátásának megfelelően tudjon a halak nyomába eredni. Kérésünk csak annyi volt, hogy a halakra mindenki vigyázzon, ennek megfelelően előírt volt a pontymatrac, illetve a sűrű szövésű verseny haltartó vagy pontyzsák. Utólagosan elmondhatom, hogy a társaság maximális óvatossággal és tisztelettel bánt a kifogott halakkal, amit ezúton is nagyon köszönünk.

A rajtot követően gyorsan jelentkeztek az első bajuszos vendégek, így már a kezdés is izgalmas volt, amit csak tovább fokozott az a tény, hogy a darabosabb példányok miatt soron kívüli mérlegelést is több helyről kértek.

Alap megállapodás szerint 2 óránként mentünk körbe mindenkinél mérni az addig összegyűjtött zsákmányt, hogy utána visszanyerhessék szabadságukat a halak. Az 5 kilógrammot meghaladó példányok esetében azonban soron kívüli mérlegeléseket végeztünk, hogy a lehető legkevésbé törjük a halakat és a legkisebbre mérsékeljük annak kockázatát, hogy egyetlen hal is károsodni tudjon.

Ahogy teltek az órák jól megfigyelhető volt, hogy a halállomány jelentős része a kifolyó műtárgy felőli mélyebb vízterületet preferálta. A reggeli óráktól kezdve az az oldal lényegesen több halat és sikerélményt biztosított a szerencsés horgászoknak, akik a sorsolás során ide húztak helyet maguknak.

Az összességében mindenkinek becsületére legyen mondva, hogy senki sem adta fel és igyekezett az előtte elterülő vízfelületből kihozni a maximumot. Ennek hatására hol egy-egy nagy kárász, hol egy-egy ponty fogásáról megindultak a hírek a gyengébben halat adó pályákról is.

Idő közben oda lett téve főni bográcsban a paprikás krumpli, amivel szerettünk volna minden minket leadott jelentkezésével és szurkolásával megtisztelő embert vendégül látni.

A gyönyörű időnek, a sok kapásnak és a kiélezett küzdelemnek köszönhetően egyre fáradtabb arcok és egyre feszültebb pillantások voltak megfigyelhetőek.

16 órakor újabb dudaszó jelezte azt, hogy véget ért a megmérettetés.

Ezt követően nekiláttunk a végső mérlegelésnek és a nap folyamán mért súlyok összesítésének. Amíg mi a számokba veszve alakítottuk ki a végső sorrendet, addig vendégeink jó ízűen falatozták az addigra elkészült estebédet és izgalmas élménybeszámolók keretében ecsetelték egymásnak a nap eseményeit, a megfogott nagy halakról, a horogról megszökött példányokról és elszalasztott kapásokról.

Mire végére értek versenyzőink az étel elfogyasztásának, addigra minden előkészítetten várta őket az eredményhirdetés helyszínén.

A verseny 8 órás időtartama alatt több, mint 180 kg-os összfogás született, ami még szebb eredménynek tűnik annak tekintetében, hogy 8 versenyző is volt, akinek sikerült 6 kg-nál nagyobb halat fognia. A verseny legnagyobb halát kereken 8700 grammal mérlegeltük, melyet Bagi Krisztiánnak sikerült szákba terelnie.

Tiszta szívből gratulálunk mindazoknak, akik dobogóra jutottak, ugyanakkor kalapot emelünk azok teljesítménye előtt is, akiknek a dolgát nehezítette egy kevésbé előnyös hely kihúzása, de tökéletesen helyt állva bizonyították, hogy az igazi horgászok soha sem adják fel!

Azoknak a horgászoknak, akiknek most nem sikerül megszerezniük az első 3 hely valamelyikét, a Pecacenter extra vásárlási kedvezmény kuponokkal kedveskedett egy elismerő oklevél formájában, amit a webáruházunkban használhatnak majd fel.

A dobogón végzettek vásárlási utalvánnyal és serlegekkel lettek gazdagabbak, míg a legnagyobb halat kifogó horgászt egy ingyenes nevezési lehetőséggel jutalmaztunk, melyet saját belátása alapján válthat be majd egy későbbi, általunk rendezett versenyen.

A díjak kiosztását követően néhányan elindultak haza, hogy kipihenhessék a nap fáradalmait, páran pedig még hosszasan beszélgettek velünk és egymással is.

Ez úton szeretnénk megköszönni minden részt vevőnek a maximálisan korrekt hozzáállást, a sportszerű viselkedést, a halakkal történő kulturált bánásmódot és a sportemberekhez méltó teljesítményt! Úgy érezzük megérte a sok befektetett idő és energia, mert egy jó hangulatú, baráti légkörben lefolytatott, ám mégis komoly versenyt tudhatunk magunk mögött.

Utoljára megtekintett
Fogyasztóbarát webáruház

Pecacenter.hu, ha számít a jó ár! - Horgász Webáruház

Magyarországon sok horgász webáruház van, de kevésnél van ennyi akció, kedvezmény és ekkora elköteleződés a vásárlók felé. Minden nap azon dolgozunk, hogy látogatóink minél több horgász illetve kemping felszerelést és kiegészítőt találjanak webáruházunkban, pontos leírással és elérhetőséggel. A Budapesten és gödöllői lakóknak lehetősége van személyes átvételre is, előzetes egyeztetés után.

Oldaltérkép
 • Kezdőlap
 • Termékek
 • Cikkek
 • Versenyek
 • ÁSZF
 • Kapcsolat
 • Bejelentkezés
 • Regisztráció
 • Kapcsolat
  Greksza László
  2100, Gödöllő, Csalogány utca 22/1.
  info@pecacenter.hu
  06308266927
  Hírlevél
  aluflokk.jpg
  aniversum fishing baits.jpg
  arno.jpg
  bag em.jpg
  balaton baits.jpg
  balzer.jpg
  banax.jpg
  bark.jpg
  benzar.jpg
  big.jpg
  carp academy.jpg
  carp expert.jpg
  carp pro.jpg
  carp system.jpg
  carp zoom.jpg
  carp_academy.jpg
  catgear.jpg
  cormoran.jpg
  cralusso.jpg
  czero fishing team.jpg
  d.a.m.jpg
  daiwa.jpg
  deaky.jpg
  delphin.jpg
  demon.jpg
  dragon.jpg
  drennan.jpg
  eagle claw.jpg
  eiger.jpg
  energofish.jpg
  energoteam.jpg
  esp.jpg
  eurocarp.jpg
  eurostar.jpg
  exner.jpg
  extra carp.jpg
  feedermania.jpg
  fin.jpg
  finn.jpg
  fladen.jpg
  fox.jpg
  foxout.jpg
  gamakatsu.jpg
  guru.jpg
  haldorado.jpg
  hansen.jpg
  hayabusa.jpg
  hester.jpg
  hori-ker.jpg
  imax.jpg
  imperial_baits.jpg
  k-karp.jpg
  kamasaki.jpg
  kenart.jpg
  koos.jpg
  korda.jpg
  kryston.jpg
  l&k.jpg
  lineaeffe.jpg
  loomis and franklin.jpg
  mactronic.jpg
  madcat.jpg
  manyfik.jpg
  marukyu.jpg
  maruto.jpg
  meiho.jpg
  mistral.jpg
  mivardi.jpg
  momoi.jpg
  mustad.jpg
  nevis.jpg
  okuma.jpg
  oreel.jpg
  pallatrax.jpg
  pb_products.jpg
  penn.jpg
  preston.jpg
  prologic.jpg
  rapture.jpg
  rod_hutchinson.jpg
  ronthomson.jpg
  ryobi.jpg
  salmo.jpg
  savage.jpg
  sbs.jpg
  scierra.jpg
  sema.jpg
  shimano.jpg
  silstar.jpg
  sonik.jpg
  spinwal.jpg
  spro.jpg
  steg_product.jpg
  taska.jpg
  tf_gear.jpg
  the_one.jpg
  tica.jpg
  top_mix.jpg
  trabucco.jpg
  van den eynde.jpg
  zadravec.jpg
  Készítette: Sugar 2019 / Fish-Fanatic Kft - Minden jog fentartva! - Email: info.sugarweb@gmail.com